wecreate logo dark

Forbered dig til din portrætfotosession
Her er 6 skarpe tips

Portrætfoto er en vigtig del af enhver erhvervskarriere, da det kan være med til at skabe et professionelt billede af dig selv og din virksomhed. Men før du træder foran kameraet, er der nogle ting, du selv kan gøre for at sikre dig et bedre resultat og sørge for, at dine portrætfotos bliver så gode som muligt.
Få 6 skarpe tips herunder til, at forberede dig til din fotosession.

1. Medbring flere outfits til din fotosession

Vi anbefaler altid, at man tager 2-3 sæt tøj med til sin session.

På den måde kan vi i fællesskab opnå det helt rigtige udtryk og skabe den fortælling, der afspejler din personlighed.

Du kan altid søge råd og vejledning hos os, når du ankommer. Så gennemgår vi sammen dine outfits til din fotosession for at finde ud af, hvordan vi bedst får dit udtryk frem og fundet den baggrund, der bedst komplimenterer dig, dit outfit og dit ønskede resultat. 

mobilt-studie-portraet-fra-studie-erhvervsfoto-wecreate

2. NEUTRALE FARVER TAGER SIG BEDST UD

Hold dig til neutrale farver i udvalget af tøj. Hvis du vælger stærke farver, vil det ofte “larme” for meget og overtage fokus.

Det gælder også tøj, der giver genskin – såsom silkeskjorter.

Dit tøj skal selvfølgelig altid afspejle det, du ønsker dit portræt skal udtrykke. Hvis dit brands visuelle identitet indeholder vilde udtryk og print, arbejder vi selvfølgelig altid rundt om det. VI ønsker at skabe de bedste billeder af dig. Billeder du bliver glad for og som afspejler din personlighed allerbedst. Men det vil vi hos WEcreate altid kunne tale med dig om inden din fotografering. 

3. UNDGÅ RULLEKRAVER

En af grundene til, at man helst ikke bør have en rullekrave på, når man skal have taget et portrætfoto er, at det kan få din hals til at se kortere ud, end den er. Hvis du har en kort hals eller en dobbelthage, kan en rullekrave forstærke dette visuelt og give et mindre flatterende udseende.

En anden grund er, at rullekraven kan tage opmærksomheden væk fra dit ansigt og din personlighed, som er det vigtigste ved et portrætfoto.

Generelt set er det bedst at bære tøj, der understøtter dit udseende, personlighed og fremhæver dine bedste træk. Hvis du er usikker på, hvad du skal bære, kan du altid rådføre dig med din fotograf for at få professionel vejledning.

Portraetfotograf-wecreate-portraetfoto-moerk-baggrund
Ketil-erhvervsportraet-portraetfotografering-wecreate-portraetfotograf

4. DRIK MASSER AF VAND

Sørg for at drikke masser af vand dagen før og op til din session. Det vil give din hud mere glød, udglatte den og mindske eventuelle rander under øjnene.

At drikke vand kan også hjælpe med at reducere rødme eller irritation i huden, som kan være forårsaget af stress, nervøsitet eller varme. 

Endelig kan det også hjælpe med at give dig mere energi og forbedre din generelle udstråling og velvære, hvilket også vil afspejles i dit portrætfoto.

5. neutral makeup

Hvis du bruger makeup, er det en god idé at begrænse det og holde makeuppen i neutrale farver. For meget eller for farverig makeup kan fjerne fokus fra dét, vi egentlig ønsker at fange på billedet – nemlig dig.

Ved at vælge neutrale farver og toner på din makeup, vil det ikke konkurrere med dit ansigt eller trække opmærksomhed væk fra dine øjne, mund eller andre vigtige ansigts- og karaktertræk.

Dog afhænger valget af makeup også af det ønskede resultat og konteksten af det portrætfoto, du skal have taget. Hvis du f.eks. er på udkig efter et mere dramatisk eller kunstnerisk udtryk, kan mere eksperimenterende makeup være vejen frem. Det er altid en god idé at have en samtale med din fotograf om dine ønsker og behov. På den måde opnår du det bedste resultat.

Headshot-erhvervsfotograf-wecreate-portraet-erhverv-Cecilie-Lind
Headshot-erhvervsfotograf-wecreate-portraet-erhverv

6. Nybarberet

Hvis du har skæg så sørg for at trimme det og/eller være nybarberet. Det er bedst at trimme dit skæg et par dage før fotosessionen, så du undgår rødme eller har små sår på dit billede.

Generelt set kan barbering samt et velholdt og trimmet skæg udvise større professionalisme, hvilket vil skinne igennem på dine portrætfotos.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal trimme dit skæg eller ønsker at opnå en bestemt stil eller look, kan det være en god idé at konsultere en professionel barber eller stylist for at få vejledning og rådgivning.

Og husk - som vores fotograf Christian altid siger:
“Der findes ingen dårlige modeller, kun dårlige fotografer”

Hos WEcreate kan du altid stole på, at vi får den bedste version af dig frem på dit billede. Vi har mange års erfaring med at fotografere vidt forskellige mennesker med hver deres personlighed og unikke karakter. Og det er dét, vi ønsker at fremme til din session. 

Du kan også se meget mere af vores arbejde med portrætfotografering og hvordan vi sikre at du får det bedste portrætfoto til at brande samt styrke din og din virksomheds professionelle profil.

Læs meget mere under vores side: Portrætfotograf.